CEDOMIR ILIC: Το Ελληνικό βόλλευ πρέπει να στηριχθεί στις υποδομές

«Έχουμε επιστρέψει στις προπονήσεις τις τελευταίες δυο ημέρες τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας. Όσον αφορά την προπόνηση, αφορά την φυσική κατάσταση και αποκατάσταση μετά από μεγάλο διάστημα αθλητικής αδράνειας. Εμείς είχαμε κάνει ένα ξεκίνημα εκτός γηπέδου, περισσότερο κάνοντας ασκήσεις συντήρησης, ώστε όταν έρθει η ώρα να είμαστε έτοιμοι να μπούμε στο γήπεδο. Προφανώς όλη αυτή η κατάσταση και για εμένα αλλά και για τις αθλήτριες μου, μοιάζει πολύ περίεργη. Η πρώτη προπόνηση ήταν αρκετά χαλαρή. Αφορούσε κάποιες ασκήσεις με την μπάλα, σαν να μπαίναμε πρώτη μέρα σε γήπεδο.»

«Η ΠΡΩΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ»

«Είναι αρκετά δύσκολο για τις αθλήτριες να εναρμονιστούν πλήρως με τους νέους κανόνες. Όμως καθήσαμε με τα κορίτσια, κάναμε μια συζήτηση, θέσαμε τους κανόνες οι οποίοι πρέπει να τηρούνται για λόγους ασφαλείας και νομίζω πως βρήκαμε τον τρόπο που μπορεί να λειτουργήσει όλο αυτό. Οι αθλήτριες έρχονται νωρίτερα στην προπόνηση, κάθονται σε απόσταση στις εξέδρες και στην συνέχεια η κάθε μια έχοντας την μπάλα της, μπάινουν στο γήπεδο για να ξεκινήσει η προπόνηση. Σίγουρα η πρώτη εβδομάδα θα είναι δύσκολη όμως από την επόμενη εβδομάδα νομίζω πως τα πράγματα θα πάρουν τον δρόμο τους.»

«ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΣΚΗΣΙΟΛΟΓΙΟ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ»

«Εμείς σε μια πρώτη φάση προσπαθούμε οι παίκτριες να έχουν όσες περισσότερες επαφές μπορούν με την δική τους μπάλα. Διαμορφώνουμε το ασκησιολόγιο έτσι ώστε να μπορεί να βγεί η προπόνηση χωρίς να χρειάζεται να έρθουν σε επαφή οι παίκτριες μεταξύ τους. Στην συνέχεια θα περιμένουμε να δούμε πότε θα αλλάξει αυτό ώστε να μας δοθεί η δυνατότητα να επανέλθουμε σε μια αθλητική κανονικότητα.»

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΜΑΣ»

«Πρέπει επιτέλους να γυρίσουμε στα δικά μας παιδιά και τους δικούς μας αθλητές. Αυτή η κατάσταση θα φέρει δυσκολίες σε ομάδες με μεγάλα budget, οι οποίες εξαρτόνται από ξένους παίκτες και δουλεύουνε με χορηγίες ενώ θα πληγωθούν και οι ομάδες της επαρχίας. Μοιάζει δεδομένο πως το επίπεδο του Ελληνικού βόλλευ θα υποβιβαστεί, όμως από την άλλη πλευρά, μπορούμε να το δούμε θετικά και να επιστρέψουμε όλοι στις ρίζες, όπου είναι οι υποδομές των συλλόγων μας. Πρέπει να επενδύσουμε στους νέους αθλητές, στις νέες αθλήτριες γιατί σας διαβεβαιώνω πως υπάρχει αρκετό ταλέντο στην Ελλάδα.»

«ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΟΜΑΔΕΣ ΤΙΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ»

«Θα υπάρξει κίνδυνος διάλυσης κυρίως για ομάδες που εδρεύουν στην επαρχία. Θα είναι αρκετά δύσκολο να βρούν λύσεις στις μετακινήσεις αλλά και στην απόκτηση αθλητών για να στελεχωθεί η ομάδα. Παίρνοντας ως παράδειγμα την μεγάλη Κατηγορία, οι ομάδες που βρίσκονται σε μεγάλες πόλεις θα βρούν πιο εύκολα τον τρόπο να επιβιώσουν και να στελεχώσουν την ομάδα τους.

Leave a Reply